• Het dieetprogramma dat motiveert!

    Mastery Fit - Bedrijfsdiëtist

5 voedingstips tijdens nachtdiensten

  1. Probeer ook tijdens nachtdiensten regelmatig te blijven eten om trek in zoetigheid en ongezonde voedingsmiddelen te voorkomen. Tel de maaltijdmomenten om de 2,5- 3 uur door. Uiteindelijk krijg je dan meer maaltijdmomenten binnen dan een standaard dag. Dit wordt de dag erna weer gecompenseerd, aangezien de dag dan later start;
  2. Probeer goed te blijven drinken tijdens nachtdiensten. Neem bijvoorbeeld een dopper (500ml) mee en stel jezelf het doel dat je deze per dag 2-4 keer tijdens de nachtdienst leeg moet drinken, afhankelijk wat je naast water nog drinkt;
  3. Creëer tijdens de nachtdiensten een gezonde omgeving. Zorg dat koek, snoep, gebak, frisdrank ect. niet voor handen zijn;
  4. Moeilijke stoelgang tijdens en na nachtdiensten? Zorg zoals eerder vermeld voor voldoende vocht. Kies tijdens elk maaltijdmoment voor voedingsmiddelen met voedingsvezels. Blijft de stoelgang moeizaam gaan? Probeer dan eens aan het begin van de nachtdienst psyliumvezels te nemen. Deze oplosbare voedingsvezels zijn vrij verkrijgbaar bij de drogisterijen en de apotheek. Het aandachtspunt hierbij is, zorg echt dat je minimaal 2 liter drinkt! Neem dit middel niet voor het slapen gaan, maar echt aan het begin van de dienst;
  5. Eet voor het slapen gaan een licht verteerbaar ontbijt.